PAPRENJACI: Starinski kolačići sa biberom koje su naše bake obožavale

Paprenjaci po receptu naših baka!

Paprenjaci su, baš kao i medenjaci, starinski kolačići. Ime su dobili po tome što u njima ima bibera, koji daje jedan osobito ugodan ukus.

paprenjaci
Foto: secanja.com

Sastojci:

250 gr masti
250 gr meda
2 kašike šećera
4 jajeta
kašičica mlevenog cimeta
kašičica mlevenog karanfilića
kašičica belog bibera
prstohvat soli
šaka mlevenih oraha
20 gr kvasca
600 gr brašna
malo meda za premazivanje

Pročitajte i  Са манастирске трпезе: Посне макароне са туњевином готове за десетак минута

Priprema:

Sve sastojke dodajte brašnu, pa brzo umesite. Ukoliko se testo lepi, dodajte još malo brašna. Testo rastanjite na debljinu od tri – četiri milimetra, pa modlom ili čašom vadite pogačice.

Namastite tepsiju i složite red pogačica, ispecite, pa percetom premažite rastopljenim medom.

Sve prekrijte salvetom, pa služite posle nekoliko dana uz crno vino.

Pročitajte i  Посна пита са тиквицама и шампињонима: Обрадујте своје тело здравим оброком

paprenjaci

secanja.com

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...