POSLASTICA KOJA TERA NA GREH: Pijanoj torti još niko nije odoleo

Za pijanu tortu vam je potrebno: 

pijana torta

250 g mlevenih oraha
200 g šećera
200 g brašna
300 ml crnog vina
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanil šećera
pola kašičice sode bikarbone
1 kašičica cimeta
1 kašičica mlevenog karanfilića

Za fil:
6 kašika džema od kajsija

Za glazuru:
150 g posne čokolade
1 kašika margarina
1 kašika ruma ili likera

Priprema: 
Izmešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i ostale suve sastojke. Na kraju dodajte crno vino i dobro sjedinite smesu.

Pecite 30 minuta na 180 stepeni. Pečenu, ohlađenu koru presecite tako da se dobiju dve kore.

Džem od kajsija ugrejte, i njime nafilujte kore.

Premažite tortu glazurom koja se pravi od margarina i čokolade rastopljenih na pari, uz dodatak ruma ili nekog likera.

čokoladna torta

Stil

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...