Посна сарма која ће се увек наћи на вашој трпези!
Овај сјајан рецепт доказаће вам да је сарма увек добар избор за ваше госте и породицу, чак и кад је без меса.
Састојци:
главица киселог купуса – лист
150 – 200г опраног пиринча
2 шаргарепе ситно исецкане
1 корен першуна исецканог
ловоров лист, бибер, уље, зачин
1 кафена кашичица слатке млевене и туцане паприке
1-2 главице белог лука
100 г овсених пахуљица
100 г сојиних пахуљица
200 г пиринча
1 кашика ајвара
1 главица црног лука
Припрема:
-Листове купуса ставити у хладну воду ако су мало прекисели, ако нису само скинути корен са стране да могу лакше да се увију.
– Сипати у шерпу око 50 мл уља па испржити главицу сецканог црног лука, додати шаргарепу, овсене пахуљице, па сојине, у које сте измешали сецкан бели лук, затим опран пиринач, сецкан корен першуна, затим кашику сувог биљног зачина, и парику млевену слатку и туцану. Скинути са шпорета добро измешати па додати ајвар 1 кашику и бибера. Изједначити и фил је готов.
– Лист купуса ставити на длан ставити 1 кашику фила по ширини, савити листове са стране и увити сарму надугачко и ређати у земљани пекач или ватросталну посуду.
– Kад утрошите сав фил ставите још мало сецканог белог лука, ловоров лист мало уља и туцане паприке, налијте водом и ставите у рерну да се крчка око 1,5 сат на 200 степени.
Проверавати да ли има течности док се крчка.