Разљевуша: Стари крајишки рецепт за брзу питу омиљену Србима тог краја

Разљевуша, пријеснац или разљевак како још зову ову традиционалну питу, обележје је кухиње Срба из Крајине.

У овом крају спремала се обично за доручак или вечеру, од домаћег брашна, млека и кајмака.

razljevuša

Невероватног је укуса, а чим је будете пробали схватићете зашто је наша традиционална кухуња злата вредна и једна од најбољих које постоје у свету!

За разљевушу вам је потребно:

Пола киле брашна
150 грама кајмака
250 грама свежег сира
3 децилитра млека
2 кашике киселог млека
2 децилитра воде
2 јајета
Со

razljevuša

Припрема:

Прво умутите јаја, свежи сир, кајмак и со, па сипајте млеко, а онда додајте брашно и прашак за пециво.

Тесто треба да буде гушће него за палачинке.

Излијте смесу у претходно подмазан плех и пеците на 180 степени док не порумени.

Кад порумени извадите плех из рерне, исеците питу, залијте је киселим млеком и потом поново вратите у рерну на свега два минута да се мало запече.

razljevuša

Пријатно!

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...