SMERNICE ZA SAVRŠENO PEČENJE: Tajna ukusne praznične prasetine iz rerne

29 December 2016

Praznična trpeza je nezamisliva bez prasećeg ili jagnjećeg pečenja. Pečenje iz rerne nikada ne može biti istog ukusa, mirisa i izgleda kao ono sa ražnja. Međutim, postoje neke smernice koje vam mogu pomoći da vaša praznična prasetina iz rerne bude što ukusnija:

Pecenje

1. Obavezno prethodno zagrejte rernu

Rerna mora biti prethodno zagrejana kako bismo obezbedili veću kontrolu temperature i uštedeli na vremenu spremanja. Iako su grejači u rerni ti koji proizvode toplotu njihova površina je mala i ne pokriva celu površinu unutrašnjosti rerne zbog čega se ne može obezbediti ravnomerno zagrevanje komada mesa koje pečemo. Tek nakon određenog vremena (oko 10 minuta) zidovi rerne su zagrejani i sada oni postaju površine koje emituju ravnomernu količinu toplote i time obezbeđuju ravnomernije zagrevanje mesa.

2. Potrudite se da vam rerna i pekač budu što čistiji

Kao što znamo iz iskustva,  obična rerna u različitim delovima ima različitu temepraturu koja u pojedinim delovima mođe i da varira. Deo kod stakla je hladniji i emituje manju količinu energije, stoga je bitno menjati položaj pekača unutar rerne. Takođe što su rerna i posuđe čistiji, toplota će se ravnomernije raspodeljivati i smanjuje se mogućnost da pečenje “pregori” na pojedinim mestima.

SMERNICE ZA SAVRŠENO PEČENJE: Tajna ukusne praznične prasetine iz rerne
loading...
Komentari
Inicijalizacija u toku...
Najnoviji članci