ZA SVE SLADOKUSCE: Čokoladne rum kocke koje se tope u ustima

Za rum kocke vam je potrebno: 

rum kocke

280 g putera
280 g šećera
8 jaja
280 g čokolade
280 g brašna
125 ml ruma
350 g šećera u prahu

1. Puter, šećer i jaja ulupajte penasto. Rastopite čokoladu na pari. Prosejte brašno, pa naizmenično sa čokoladom dodajte u jaja. Testo ravnomerno sipajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite kolač na 180 stepeni, piše Lisa.rs.

rum kocka

2. U međuvremenu rum i šećer fino umutite. Izvadite kolač iz rerne, pa ga prelijte umućenim rumom.

3. Kolač isecite na kockice 3×3 cm.

Savet: Radi bolje arome dodajte začin za medenjake, cimet ili kardamom. Kolači su vrlo sočni i odlično idu uz kafu.

Varijanta bez ruma: Ako su kolači namenjeni deci, umutite šećer u prahu s vodom umesto s rumom.

Stil

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...