Ако вас неко увреди или понизи ОВАКО му ОДГОВОРИТЕ – Непревазиђени савети чувеног психолога

0
3096

„Ако је неко непристојан према вама, насмејте му се право у лице. Ако останете у добром расположењу и не изгубите оптимизам, то ће поразити оног ко вас је увредио “, рекао је једном један мудар човек, а ми не можемо да се не сложимо са њим.

Особе које имају намеру да вас повреде, најбоље је поразити срећом и позитивним ставом.

Свет је пун љутих људи који, можда и без размишљања, упућују речи саговорницима које могу да повреде осећања. Често ћете чути питања попут, зашто си се тако угојила?, када ћеш се удати?, зашто још увек ниси нашао посао? или запажање како вам нешто не стоји добро или бисте требали да промените нешто у свом животу. Ови људи увек мисле да знају нешто више о вашем животу од вас самих.

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!

Најбоља одлука коју можете да донесете је да се не обазирете на њихове коментаре, али ако ипак желите да победите у овој конверзацији, овако одговорите на непристојна питања:

Чувени руски психолог, Михалков, има генијалну методу која ће оставити без текста сваког ко се усуди да постави непристојно питање или намерава да повреди ваша осећања:

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!

Хвала

Једноставно хвала ће дати до знања саговорнику да не желите да причате на ту тему и да са њим не желите да улазите ни у какву расправу. На овакву реакцију ће се сигурно окренути и отићи без додатних питања.

Ценим твоје мишљење, али се не слажем са тобом

Одговарајући на непристојност на овај начин, показујете да сте паметнији, уравнотеженији од саговорника и нећете пасти на његов ниво. Самопоуздање ће потпуно поразити саговорника.

Да ли стварно очекујеш да одговорим на то питање?

Оваква фраза може брзо охладити бахатог саговорника, посебно ако комуницирате у јавности. Уместо да се правдате за своје поступке, одговорите овим питањем и саговорнику више никад неће пасти напамет да према вама буде непристојан.

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!

У праву си

Свако ко има намеру да нас повреди речима, очекује бурну реакцију. Ако се сложите, помало иронично, са њиховом констатацијом то ће га потпуно поразити.

Смех

Ако немате воље за превише разовора, једноставно се насмејте. Ова реакција ће их дефинитивно оставити у чуду.

(стил.курир.рс)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име