Ова биљка је право чудо и дар од Бога, а доноси зараду од ЧАК 12.000 евра по хектару

0
2012

Србија је идеално подручје за узгој ове величанствене биљке, а на вама је само да је засадите!

Аронија је у последње време постала изузетно популарна и све траженија, а према речима стручњака наше државе су идеалне за њен узгој.

Саднице ароније достижу пун род у осмој години, дају до 10 килограма по жбуну, а тренутна цена је еуро за килограм прве класе.

aronija

Она је одлична храна због ниског садржаја калорија и високог садржаја витамина и минерала. Вло је богата антиоксидансима које садржи више него боровница, купина, малина или црна рибизла.

Pročitajte i  JEZIVA TAJNA TAŠMAJDANSKOG PARKA: Mnogi šetači ni ne slute po čemu hodaju, a najstrašnija priča vezana je za jedno dete

Саднице ароније достижу пун род у осмој години, дају до 10 килограма по жбуну, а тренутна цена је еуро за килограм прве класе. Према неким проценама по хектару може да донесе приход од чак 12.000 еура!

Неки од произвођача кажу да је прилично лако узгојити аронију у сопственој башти, а потребно је да имате мало слободног места. Није компликована за одржавање, а зрео жбун у неким условима може дати и до 17 килограма плода.

Pročitajte i  У Острог се не иде кад вам је воља, већ кад вас Свети Василије позове: Ове ствари никако не смете радити кад идете пред овог свеца

aronija

Плодови ароније садрже витамине А, Ц, Б2, Б6, Е, као и минерале: калијум, калцијум, гвожђе, манган, јод, фосфор. Аронија ефикасно прочишћава људски организам од штетних састојака и тешких метала и због тога се сматра врло корисном превентивом против малигних обољења.

Многе студије су показале да аронија има и антиканцерогено дејство, јер у великом проценту “убија” малигне ћелије тумора мозга, плућа, дојке, дебелог црева и јетре. Поред тога, аронија успорава процес старења организма и спречава развој хроничних болести.

Pročitajte i  НЕОБИЧНИ И МОДЕРНИ: Ево које београдске музеје НЕ СМЕТЕ пропустити

Ова биљка је право чудо и дар од Бога, па би је требали искористити максимално, а ако се укаже прилика и да је сами садите и зарадите на њој, зашто да не.

(Dijaspora.news/espreso.rs)

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име