Банана сплит торта: Посластица коју сви обожавају

0
1885
Фото: Јутјуб принтскрин/ Tastemade Español

Састојци за кору: 7 беланаца, 7 кашика шећера, 2 кашика какаоа, 10 кашика ораха, 3 кашике брашна, 1 прашак за пециво.

За фил: 7 жуманаца, 700 мл млека, 2 пудинга од банане, 4 банане, 30 г чоколадних мрвица, 250 г маргарина, 8 кашика шећера.

За декорацију: 3 крем шлага, 250 мл млека, 100 г чоколаде, 1 кашика уља.

Припрема: За кору добро умутити беланца, додати шећер и још мало умутити. Брашно помешати са какаом, орасима, прашком за пециво па додати полако у умућена беланца. Рерну загрејати на 200 степени. Велики плех обложити пек папиром па сипати умућену масу и испећи патишпањ. Kада се охлади пресећи на пола по дужини.

Pročitajte i  ОБЕЛЕЖАВАМО ЛЕТЊЕ ДУХОВСКЕ ЗАДУШНИЦЕ: Свећу запалите обавезно, али ово не радите НИКАКО!

За фил ставити 600 мл млека на шпорет са шећером да прокува. Жуманца умутити па додати остатак млека, мутити и додати пудинг од банане. Kада млеко прокува, склонити са ватре и полако додати жуманца са пудингом све време мешајући. Вратити на лагану ватру и кувати док се не згусне. У охлађен фил додати умућен маргарин и чоколадне мрвице.

Pročitajte i  Није имао НИ КАП СРПСКЕ КРВИ, а борио се за нашу земљу и пушком и пером - Сваки ручак завршавао је са “ЖИВЕЛА ВЕЛИKА СРБИЈА!”

На кору намазати половину фила, поређати банане, па опет премазати филом, одозго положити кору. Умутити шлаг са млеком и декорисати торту, а одозго прелити са отопљеном чоколадом.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име