Без индустријских адитива: Одличан рецепт за домаћи сладолед

0
635
Извор: Принтскрин

Потребни састојци:

  • 200г шлага
  • 350мл млека
  • 200г шећера
  • 500мл јогурта
  • кашичица соли
  • укуси по жељи (сируп од сока, екстракти и слично)

Припрема:

Умутите шлаг са млеком. У другој посуди умутите јогурт и шећер тако да се сав шећер истопи, додајте со, затим постепено додајте умућени шлаг и мутите још неколико минута. Додајте укусе у целу смесу или је поделите у чиније ако желите у сваку посебно да додате различити укус. Промешајте да би се све сјединило и ставите у замрзивач на неколико сати.

Пријатно!

Inicijalizacija u toku...
Pročitajte i  Почињу "Дани лудаје" у Кикинди: Дођите сви који волите лудаје, бундеве, тикваре

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име