Bez konzervansa i veštačkih dodataka: Najbolji recept za turšiju, koja ostaje sveža do kraja zime

0
491

Turšija je prirodni probiotik i najmoćniji lek. Ako tokom zime budete uz svaki ručak jeli povrće iz turšije, vi ćete:

Podstaći obnavljanje crevne mikroflore; ubrzaćete metabolizam; poboljšati imunitet; sprečiti pojavu karcinoma; regulisaćete krvni pritisak; sniziti nivo holesterola; poboljšati raspoloženje i td.

Recept za turšiju:

Potrebno je:

5 kg povrća za turšiju (krastavčići; paprike; šargarepa; zeleni paradajz; karfiol; sitan crni luk i td.)

Pročitajte i  Aleksa Šantić: "Prošlo je leto! Mutna jesen vlada. U srcu našem ni jednog slavuja..."

5 l vode

1l sirćeta 9%

13 supenih kašika šećera;

5 supenih kašika soli;

kesica vinobrana;

začin: biber u zrnu, mirođija, ren…

Priprema: Povrće dobro oprati pa očistiti od peteljki. Zatim papriku izbušiti kako bi voda ušla u nju. Šargarepu očistiti, kao i luk i paradajz. Zatim povrće staviti u bure i naliti vodom u kojoj je dodato sirće, so, šećer i vinobran.

Pročitajte i  30 najlepših kratkih imena za devojčice: Čak dva mogu biti i muška i ženska

Sve dobro izmešati pa pritisnuti povrće da bude što dublje u vodi. Povrće možete dodavati i naknadno u tu vodu, ali isto i vodu možete da dodajete (sa sirćetom i začinima).

Bure čuvajte na suvom i hladnom mestu, daleko od sunca.

 

Stil.Kurir

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime