Туршија је природни пробиотик и најмоћнији лек. Ако током зиме будете уз сваки ручак јели поврће из туршије, ви ћете:
Подстаћи обнављање цревне микрофлоре; убрзаћете метаболизам; побољшати имунитет; спречити појаву карцинома; регулисаћете крвни притисак; снизити ниво холестерола; побољшати расположење и тд.
Рецепт за туршију:
Потребно је:
5 кг поврћа за туршију (краставчићи; паприке; шаргарепа; зелени парадајз; карфиол; ситан црни лук и тд.)
5 л воде
1л сирћета 9%
13 супених кашика шећера;
5 супених кашика соли;
кесица винобрана;
зачин: бибер у зрну, мирођија, рен…
Припрема: Поврће добро опрати па очистити од петељки. Затим паприку избушити како би вода ушла у њу. Шаргарепу очистити, као и лук и парадајз. Затим поврће ставити у буре и налити водом у којој је додато сирће, со, шећер и винобран.
Све добро измешати па притиснути поврће да буде што дубље у води. Поврће можете додавати и накнадно у ту воду, али исто и воду можете да додајете (са сирћетом и зачинима).
Буре чувајте на сувом и хладном месту, далеко од сунца.
Стил.Курир