Без конзерванса и вештачких додатака: Најбољи рецепт за туршију, која остаје свежа до краја зиме

0
875

Туршија је природни пробиотик и најмоћнији лек. Ако током зиме будете уз сваки ручак јели поврће из туршије, ви ћете:

Подстаћи обнављање цревне микрофлоре; убрзаћете метаболизам; побољшати имунитет; спречити појаву карцинома; регулисаћете крвни притисак; снизити ниво холестерола; побољшати расположење и тд.

Рецепт за туршију:

Потребно је:

5 кг поврћа за туршију (краставчићи; паприке; шаргарепа; зелени парадајз; карфиол; ситан црни лук и тд.)

Pročitajte i  Златиборска пита са малинама: Најпознатији десерт са обронака планине

5 л воде

1л сирћета 9%

13 супених кашика шећера;

5 супених кашика соли;

кесица винобрана;

зачин: бибер у зрну, мирођија, рен…

Припрема: Поврће добро опрати па очистити од петељки. Затим паприку избушити како би вода ушла у њу. Шаргарепу очистити, као и лук и парадајз. Затим поврће ставити у буре и налити водом у којој је додато сирће, со, шећер и винобран.

Pročitajte i  Овај град у Србији има свој "пут свиле" - У њему је свиларство некада било главна привредна грана

Све добро измешати па притиснути поврће да буде што дубље у води. Поврће можете додавати и накнадно у ту воду, али исто и воду можете да додајете (са сирћетом и зачинима).

Буре чувајте на сувом и хладном месту, далеко од сунца.

 

Стил.Курир

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име