Била је најпознатија екс ЈУ глумица, a по професији нешто САСВИМ ДРУГО: Ево по чему ће Неда остати упамћена

0
2374
Фото: Неда Арнерић/Јутјуб/принтскрин

Неда Арнерић била је једна од наших напознатијих глумица, али занимљив податак је да је по струци била нешто сасвим друго.

Она је са 16 година уписала Академију за позориште, филм, радио и телевизију у класи професора Миленка Маричића. Међутим, није завршила Академију јер је закон бранио да студенти прве и друге године снимају филмове и представе, а Неди су стизале бројне понуде које није могла да одбије.

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!

Њени родитељи су инсистирали да буде факултетски образована јер су се плашили да неће имати од чега да живи када популарност прође. Због тога је глумица загрејала столицу и 1980. године је дипломирала историју уметности на Филозофском факултету у Београду.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Draga Nedo… Bilo je veliko zadovoljstvo i privilegija..

Објава коју дели gordankicic (@gordankicic) дана

Неда се од малих ногу интересовала за разне видове уметности. Балет је учила код Данице Шетине, која је била наставница и Локици Стефановић, а са 10 година је почела да похађа часове глуме у групи покојног глумца и редитеља, Бате Миладиновића.

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!

Била је члан Дечје драмске групе Радио Београда и са 13 година је снимила свој први филм под називом “Сан” и постала је прва дечја филмска звезда у Југославији. Филм говори о девојкама и младићима који су маштали о лепшој будућности, али Други светски рат је уништио њихове снове. Њен таленат је први увидео редитељ Пуриша Ђорђевић са ким је наставила да сарађује.

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!

Неда Арнерић у својој дугој каријери имала је више од 110 филмских и телевизијских улога и 40 позоришних представа.

(Glossy)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име