Божићни филмови домаће кинематографије: Употпуните ваше празничне тренутке овим дивним причама (ВИДЕО)

0
3419

Божићни филмови за он – лине гледање само за вас! Окупите вашу породицу и најмилије и уживајте у сјајној глуми и божићној атмосфери уз четири наша предивна празнична филма!

Божићна еуфорија нас све покреће и радост најлепшег празника се ближи! Зато се окупимо и нека божићни филмски маратон почне!

1. УОЧИ БОЖИЋА

Нушићеве кратке приповетке поново су послужиле као савршена инспирација за духовите и маштовите божићне приче. Филм Уочи Божића својеврстан је времеплов у тридесете године прошлог века. Ово је једна хумана прича у којој једно нахоче проналази породицу и то баш на Бадњи дан. Средовечне родитеље који су добили прилику да се остваре у улози родитеља глуме Анита Манчић и Драган Мићановић.

2. БОЖИЋНА ПЕЧЕНИЦА
Ова духовита прича пружиће публици прилику да ужива у хумору Стевана Сремца и његовом смислу за детаљ и карактере у описивању обичних људи у Србији с краја 19. века. Слављење Божића је прилика да се, не само подсетимо на наше обичаје и традицију, сопствене мане и врлине, већ и претеривања, и да им се слатко насмејемо.

Pročitajte i  Лакше кроз саобраћајну гужву: CarGo лансира нову супер апликацију први у југоисточној Европи

Сналажљиви чиновничић поштанског надлештва Јова Максић није случајно позвао на божићни ручак као ”полаженика” свог млађег колегу Пају…

Лепи обичаји ће се овде преплитати са смешним ситуацијама, згодна домаћица Каја са младим полажеником, а прорадиће и домаћинова унапред смишљена игра како да искористи ситуацију за још једну новчану позајмицу…

Писац ће нам оставити отворено питање: ко је овде заправо истинска божићна печеница: прасе или млади полаженик Паја?

Pročitajte i  Svetski fudbaler Ćavi Martinez u Beogradu jeo tunu tešku neverovatnih 74 kilograma u W restoranu

Играју: Светислав Гонцић, Бранка Пујић, Драгиша Милојковић, Борис Пинговић, Миле Станковић и други.

 

3. БАДЊИ ДАН

Адвокат Светозар Вујић, кога игра Бода Нинковић, осим свог слуге и пријатеља Јована, нема никога на Бадњи дан. Више није млад и схвата да му пролази време. У тренутку доколице кроз прозор на улици спази две жене и једно дете како стоје на хладноћи. Одлучи да их позове код себе да се огреју уз трпезу док је празник. Сазнајемо о њиховој тужној причи и разлогу останка на улици. Кроз разговор девојке и адвоката Вујића открива се врло шокантна истина о њиховој судбини у коју је уплетен и сам адвокат Вујић. Међутим, љубав је та која побеђује све неспоразуме.

Pročitajte i  Први Србин ког су Турци набили на колац био је велики јунак чији се град и данас поносно назире са планине Кукавице

4. ПОЛАЖАЈНИК

Божићни ТВ филм “Полажајник” је комедија са љубавним заплетом, чија је радња смештена у Београд тридесетих година прошлога века. У идиличној предпразничкој атмосфери зачиње се и разрешава једна интрига, једна љубав и коначно, једна веридба. Девојка, за то време већ мало окаснела са удајом, брижни родитељски пар, два удварача, вешта служавка – то је друштво које ће забавити и ганути гледаоце.
Аутор текста је Мирјана Лазић, која је инспирацију за своју драму нашла у краткој Нушићевој причи. Гледаоци ће моћи да уживају у маестралној глуми Радмиле Живковић (мајка), Феђе Стојановића (отац), Бојане Стефановић (удавача), Драгана Мићановића (шнајдер Јоца), Младена Андрејевића (званични просац) и Тамаре Вучковић (служавка).

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име