Buhtlice sa džemom od kajsija: Najmekše testo koje se topi u ustima

0
371
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 200 ml mleka, 20 g kvasca, 1 kašičica šećera, malo soli, 50 ml ulja, korica limuna, 600 – 650 g brašna, džem od kajsija.

Priprema: Rastopiti kvasac u mleku, dodati šećer, malo ulja, brašno, so, rendanu koricu limuna i zamesiti glatko mekše testo. Ostaviti da naraste i dva puta premesiti.

Pročitajte i  I kad poludimo prkosićemo zlu: Jedna od najneverovatnijih srpskih priča iz Velikog rata.

Razviti testo za 1 cm debljine, pa čašom vaditi krofne. Pola krofni ostaviti tako, a polovini napraviti rupicu u sredini (može pomoću čepa). Gledajte da imate jednak broj i jednih i drugih. Staviti krofnu s rupom preko cele, pa u rupu staviti džem od kajsija.

Poređati u pleg obložen pek papirom, ostaviti malo da porastu, pa ih peći na 200 stepeni oko 35-40 minuta.

Pročitajte i  Kad su Srpkinje prvi put sedale za sto sa svojim muževima: Njihova je dužnost bila dvoriti, donositi jelo i tanjire menjati

Posuti prah šećerom i uživati u odličnom ukusu!

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime