Бухтлице са џемом од кајсија: Најмекше тесто које се топи у устима

0
799
Фото: Бакина кухиња

Састојци: 200 мл млека, 20 г квасца, 1 кашичица шећера, мало соли, 50 мл уља, корица лимуна, 600 – 650 г брашна, џем од кајсија.

Припрема: Растопити квасац у млеку, додати шећер, мало уља, брашно, со, рендану корицу лимуна и замесити глатко мекше тесто. Оставити да нарасте и два пута премесити.

Pročitajte i  У кога су Срби веровали пре хришћанства: Празник Видовдан био је посвећен ОВОМ богу

Развити тесто за 1 цм дебљине, па чашом вадити крофне. Пола крофни оставити тако, а половини направити рупицу у средини (може помоћу чепа). Гледајте да имате једнак број и једних и других. Ставити крофну с рупом преко целе, па у рупу ставити џем од кајсија.

Поређати у плег обложен пек папиром, оставити мало да порасту, па их пећи на 200 степени око 35-40 минута.

Pročitajte i  Ко је била Проклета Јерина: Жена која је унесрећила Србију и издала своју породицу? Ово је права истина!

Посути прах шећером и уживати у одличном укусу!

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име