Важна лекција од Бога: Ево зашто се све у нашим животима догађа са разлогом!

0
2465

Нико од нас не може ни да претпостави шта нам доноси наредни дан. Божји планови су познати само њему. На нама је да сваки дан искористимо максимално и уживамо у њему највише што можемо.

Толико смо опседнути проблемима да готово никада не издвојимо ни пар минута времена како бисмо се помолили и захвалили Богу на свему што тренунутно имамо. Људи су углавном усредсређени на оно негативно и никада не пронађу време да захвале животу за оно добро што им се догађа.

Таква је природа човека. Kад му је све по вољи, он заборавља на Бога. Пре одласка у кревет, радије гледамо фотографије на друштвеним мрежама, читамо трачеве о звездама, али не проналазимо време за оно најважније.

У оном тренутку када нас задеси нека невоља, сетимо се Бога. По правилу, човек се окреће религији тек када се нађе у неком проблему. Kада изгубимо посао или је неко нама близак болестан. У ситуацијама када не знамо шта и како даље, окрећемо се Богу.

Pročitajte i  На данашњи дан родио се Гојко Стојчевић: Чему нас све учи живот патријарха Павла?

Kада доживимо неко одбијање иако смо све урадили како треба, следи питање зашто се то тако догодило. Обично нас муче питања да ли смо исправно поступили, да ли је наша кривица. Једини одговор на ова питања је да Бог има свој тајминг. Ако нешто не иде по плану, то је зато јер тренутно за остварење неке жеље није право време.

Врло је тешко помирити се са идејом да се оно што је замишљено не реализује одмах. Јавља се се осећај љутње, узнемирености и нервозе. Чињеница је да би остварење циља проузроковало неке друге проблеме, јер за све у животу постоји прави тајминг.

Зато, уместо да тугујете над оним што се није остварило, прихватите такву ситуацију и крените даље.

У природи човека је да жели све и одмах, али посматрајте то на овај начин, одлагање неких ствари нас заправо штити од неких лоших. Оно што је суђено догодиће се пре или касније, а оно што није записано у судбини је боље да се никада ни не реализује.

Pročitajte i  "Ти ме упути, СРПСКОГ ђака... " Молитва из читанке Краљевине Црне Горе из 1906. године данас подиже велику прашину

Уместо да јурите за нечим за шта тренутно нисте спремни, боље је бити стрпљив и веровати Богу. Журба и нестрпљење су главни непријатељи. Будите стрпљиви и видећете шта вам живот следеће спрема.

Kада гледате неки филм не почињете од краја, јер не можете да сачекате финале. Тако је и у животу, он је путовање, а не одредиште.

Јесте ли приметили да зрели људи никада не журе и не нервирају када не добију оно што желе? Они су мирни и сигурни у себе и свој пут, јер разумеју да је Бог свестан свих њихових жеља и циљева. Није важно колико су религиозни или колико често иду у цркву. Бог се и данас брине да се у вашем животу догоди управо оно што треба.

Pročitajte i  Iron Maiden и Новак Ђоковић: Легендарни метал бенд се ЈАВНО ЗАХВАЛИО нашем тенисеру! Ево и зашто

Сви смо исти, када се планови урушавају, почињемо да сумњамо у Бога, али он никада не греши.

Он само ради праве ствари у право време. Без обзира колико снажно се трудимо да испланирамо жељене догађаје, све има своје време.

Kада прихватите ову чињеницу душом и срцем, живот постаје лакши. Право време није оно које сте ви планирали, већ оно које вам је суђено.

Прихватите чињеницу да се никада ствари неће 100 посто одвијати по вашем плану и уздајте се у Божји савршен план.

Јасно је да се за циљеве треба борити, а не седети и чекати то право време, али у случају неуспеха не треба очајавати, већ наставити и бити стрпљив.

На крају ћете увек добити оно што сте заслужили и то у оном тренутку који је најбољи за вас.

Успех није да никад не паднеш, већ да сваки пут знаш да устанеш: 9 животних лекција моћног Kонфучија!

(стил.курир.рс)

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име