Васкршња торта: Фина и лагана посластица која се не пече

0
1189
Фото: Бакина кухиња

Потребно је:

150 гр млевене плазме
100 гр млевених ораха
100 гр отопљеног маслаца
100 гр сувог грожђа потопљеног у рум
100 гр желе бомбона
2 кашике млека или сока
200 мл слатке павлаке
100 гр киселе павлаке
1 кесица желатина
орах за посипање или чоколада
500 гр јагода или другог воћа (малине, купине, банане) и тд.

Pročitajte i  Срећан је само онај ко у срцу има љубав: Патријарх Порфирије пожелео ђацима срећан почетак школске године

Припрема: У ванглицу сипати млевени кекс, додати орах, суво грожђе, сецкане желе бомбоне. Сипати отопљен масац и 2 кашике сока или млека. Све добро изједначити. Обложити плех и истрести састав и кашиком притиснути до дна да се изједначи.

Оставити у замрзивачу 30 мин. За то време умутити слатку павлаку са киселом павлаком. Желатин отопити по упуству па у танком млазу додавати шлагу. Водити рачуна да се павлака не умути превише и згрудва се. Поређату за пола цм шлага па поређати густо јагоде. Истрести остатак шлага и изравнати. Одозго може глазура од чоколаде, а ја сам овога пута ставила млевене орахе. Ставити у фрижидер да преноћи.

Pročitajte i  Родитељи, ово није за игру: Видео игрице, чак и оне стратешке, заглупљују децу!

Напомена: није потребно додавати шећер.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име