Припрема је врло једноставна, а најбољи су док су још врући и када се служе уз салату од купуса.
Састојци:
За тесто:
1 јаје
500 г меког брашна
250 мл воде
прстохват соли
мало уља
И још:
4 већа кромпира
1 главица лука
мало уља
алева паприка
Припрема:
Kромпир ољуштите и исеците на коцкице, па ставите да се кува. За то време замесите тесто тако што ћете све састојке помешати док не добијете глатку масу. Развуците га оклагијом на дебљину око 1 цм исеците на мање коцке, па кидајте комадиће и убацујте у кипућу воду. Kувајте их неколико минута док не испливају на површину. Воду процедите, па када је кромпир кувам помешајте га са тестом. Лук ситно насецкајте, па га пропржите на мало уља, док не застакли. Додајте мало алеве паприке и пржите још неколико секунди. Додајте у шерпу у којој су кромпир и ваљушци, па све лепо измешајте и посолите по укусу. Служите док су још врући.
Извор: Ствар укуса