Велике инвестиције у Мионици: Ускоро почиње изградња канализације и пречистача отпадних вода

0
414

У Мионици ће почети изградња канализационе мреже, и централног пречистача отпадних вода. Уговорe о извођењу радова вредних 1,2 милијарде динара, што представља највећи инвестициони подухват у историји Мионице, потписали су у Влади Србије министар за инфраструктуру Томислав Момировић и председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Уговорима је прецизирано да ће у наредних 39 месеци бити изграђен пречистач отпадних вода и мрежа фекалне канализације у дужини од 10,5 километара, која ће обухватати сва насеља у општини Мионица која до сада нису имала канализацију: Јасење, Дивчибарски пут, Брежђанска, Ковачевића пут, Тешановића пут, Кнеза Грбовића крак, Кевића сокаче, део Александра Обреновића, Драгојевића страна, Милана Станишића, Обилазница, Ђурђевића сокак, Новаковићи сокак, Пајићи сокак, Јевтовића сокак, Антонијевићи сокак, Ваљевски пут.

– Уговори које смо потписали данас представљају историјски тренутак за Мионицу. Улагање наше државе од 1,2 милијарде динара у нашу општину представља инвестициони препород Мионице. Вредност ова два уговора превазилази износ три годишња буџета наше општине. Са готово 1,2 милијарде динара које инвестира Влада Србије, ми ћемо у кратком року, од три и по године, изградити оно што у Мионици није изграђено за претходних 100 година.

Проширићемо канализациону мрежу и изградити централне пречистаче отпадних вода. Осим што ћемо заштитити природу наше прелепе Мионице од загађења, унапредићемо живот наших становника, јер ниједна кућа у вароши и Бањи Врујци више неће имати септичке јаме, нити ће имати трошак њиховог пражњења и дезинфекције. Све то нам омогућује да унапређујемо развој Мионице као еколошке туристичке дестинације – рекао је Јанковић.

Јанковић наглашава да је за Мионицу изузетно важно што је укључена у инвестициони програм председника Србије Александра Вучића “Србија 2025”.

– Захваљујући напорима председника Вучића и Владе Србије Мионица је у претходних шест година успела да се избори за реализацију великог броја важних пројеката. Реконструисали смо наше школе и вртиће, саобраћајну инфраструктуру, Дом културе, изградили Халу Спортова. Градићемо Кућу Колубарске битке, један од најзначајнијих културних пројеката за нашу општину. Реконструишемо старе и градимо нове путеве. Отворили смо фабрику и запослили људе, а преговарамо и са новим инвеститорима. Мионица ће захваљујући подршци државе за неколико година постати развијена варош с одличним условима за живот сваког нашег становника и са фантастичним перспективама за развој у будућности – рекао је Јанковић.

Очекује се да радови почну до краја године, а извођач је реномирана кинеска компанија “China road and bridge corporation”.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име