Veliko priznanje uglednog američkog sajta! Srbija proglašena za najlepšu zemlju u Evropi!

0
1425

Srbija je izabrana za top destinaciju u Evropi u 2019. godini, objavio je poznati američki sajt “Travel leming”, koji se bavi promocijom novih turističkih odredišta. Više od 8.000 čitalaca ovog portala, zajedno sa stručnom komisijom sastavljenom od blogera i uticajnih ličnosti, odabralo je šest zemalja, za svaki kontinent po jednu – od Evrope i Afrike, do Severne i Južne Amerike, koje obavezno treba posetiti.

Kada su se rezultati sabrali, naša zemlja je izglasana kao najbolja u Evropi, a iza sebe je ostavila Hrcatsku i Sloveniju. Pored Srbije, na rhu liste sa ostalih kontinenata našli su se Meksiko, Malavi, Oranž (Australija), Šri Lanka.

Pročitajte i  Pećina u kojoj se krije KRUNA cara Dušana: Strme staze vode do blaga Nemanjića

Kao glavni aduti zbog kojih je naša zemlja nagrađena ovom laskavom titualom navode se kultura, moda, priroda, dobar provod i srpska hrana. Za najlepše gradove u pobedničkoj Srbiji izabrani su Beograd i Novi Sad.

– Od srednjovekovnih gradova u kojima možete oživeti vekove istorije, do modernih gradova koji prate poslednje trendove kada su kultura i moda u pitanju, Srbija je svakako jedna od boljih destinacija na svetu. Gledajte impresivnu tvrdavu dok krstarite Dunavom, istražite neodoljive planine oko Zlatibora, oduševite se uličnom umetnošću u Beogradu i zabavite se na nekom od brojnih splavova na vodi. Šta god da radite, idite što pre u Srbiju, pre nego što svet otkrije ovu neverovatnu skrivenu destinaciju – navodi se na sajtu i dodaje da je najbolje da se poseti neotkrivena Srbija od maja do septembra.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime