“Glas žena Mionice”: Uspešno održana interaktivna tribina od velikog značaja

0
723

Interaktivna tribina “Glas žena Mionice”, održana je u Kulturnom centru Mionica 05. 12. 2019.  u okviru kampanje Republike Srbije “16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama”.

 

Učesnici tribine bili su:

 

  • Boban Janković, predsednik opštine Mionica
  • Mila Grujičić, predsednica gradskog Saveta za rodnu ravnopravnost Skupštine Grada Valjeva;
  • Ljubica Grujičić, direktorka Instituta za održivi razvoj Fakulteta zdravstvenih i poslovnih studija Valjevo; profesor saradnik Univerziteta Singidunum i predsednica Udruženja poslovnih žena „Eve“;
  • Biljana Vukašinović master pedagog, master menadžer i art terapeut.
Pročitajte i  Etno selo Babina reka: Autentičan spoj prirode, tradicije, umetnosti i romantike

Uoga žene u zajednici, metode rešavanja problema nasilja u porodici i značaj zdravih odnosa na pravilan razvoj deteta, samo su neke od tema tribine, dok se izlaganje učesnika završilo panel diskusijom ”Uspešna i zadovoljna Mioničanka”.

Mioničke dame imale su priliku da iznesu svoje stavove i postave pitanja predsedniku opštine g-dinu Jankoviću, kao i gostima izlagačima.

Pročitajte i  Sprski Tajland ili Dunavski Maldivi! Srbi odlepili za ovim ostrvom: Izgleda kao pravi egzotični raj

G-din Janković je poručio da  je ”Glas žena Mionice” od izuzetnog značaja za društvenu zajednicu, da je žena stub porodice, a zdrava porodica temelj društva:

”Žena je majka, žena je kćerka, žena je supruga, žena je baka – a sve one čine naš šivot sigurnim, potpunim i srećnim. Ženu treba gledati pogledom punim ljubavi i pružiti joj podjednake šanse za lični i profesionalni razvoj.”

Pročitajte i  Toplina juga u etno selu Naša Avlija: Mesto na kojem se neguju koreni i slavi srpska tradicija

Opština Mionica nastoji da ustali praksu održavanja interaktivnih tribina i obezbedi još aktivnije učešće žena u društvenoj zajednici.

 

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime