“Глас жена Мионице”: Успешно одржана интерактивна трибина од великог значаја

0
755

Интерактивна трибина “Глас жена Мионице”, одржана је у Културном центру Мионица 05. 12. 2019.  у оквиру кампање Републике Србије “16 дана активизма борбе против насиља над женама”.

 

Учесници трибине били су:

 

  • Бобан Јанковић, председник општине Мионица
  • Мила Грујичић, председница градског Савета за родну равноправност Скупштине Града Ваљева;
  • Љубица Грујичић, директорка Института за одрживи развој Факултета здравствених и пословних студија Ваљево; професор сарадник Универзитета Сингидунум и председница Удружења пословних жена „Еве“;
  • Биљана Вукашиновић мастер педагог, мастер менаџер и арт терапеут.
Pročitajte i  Небеска викендица саграђена голим рукама! Са 12 година Мирослав пројектовао архитектонско чудо НИ НА НЕБУ, НИ НА ЗЕМЉИ

Уога жене у заједници, методе решавања проблема насиља у породици и значај здравих односа на правилан развој детета, само су неке од тема трибине, док се излагање учесника завршило панел дискусијом ”Успешна и задовољна Мионичанка”.

Мионичке даме имале су прилику да изнесу своје ставове и поставе питања председнику општине г-дину Јанковићу, као и гостима излагачима.

Pročitajte i  РЕКА ЈЕРМА, ПРАВО ЧУДО БАЛКАНА: Моћни, јединствен и најлепши кањон у Србији плени нетакнутом лепотом природе

Г-дин Јанковић је поручио да  је ”Глас жена Мионице” од изузетног значаја за друштвену заједницу, да је жена стуб породице, а здрава породица темељ друштва:

”Жена је мајка, жена је кћерка, жена је супруга, жена је бака – а све оне чине наш шивот сигурним, потпуним и срећним. Жену треба гледати погледом пуним љубави и пружити јој подједнаке шансе за лични и професионални развој.”

Pročitajte i  Небеска викендица саграђена голим рукама! Са 12 година Мирослав пројектовао архитектонско чудо НИ НА НЕБУ, НИ НА ЗЕМЉИ

Општина Мионица настоји да устали праксу одржавања интерактивних трибина и обезбеди још активније учешће жена у друштвеној заједници.

 

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име