Gotov za samo 10 minuta: Čokoladni kolač koji se topi u ustima

0
814

Čokoladni kolač je uvek dobar izbor, a ako se i sprema bzo onda je to dovoljan razlog da za današnji dezert on bude vaš izbor. Možete ga jesti odmah posle pečenja, ali će ukus biti još bolji ukoliko pustite da odstoji 12 sati.

Sastojci:

200 g čokolade za kuvanje
80 g maslaca
4 jaja
prstohvat soli
50 g šećera
kora naradže
Priprema:

Pročitajte i  Za njih ne postoji ni spomenik: 50 mladih Srpkinja koje su bežeći pred Turcima rešile da skokom u Savu odu u zajedničku smrt

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Maslac i čokoladu zajedno zagrevajte na pari oko 4 minuta, povremeno mešajući dok se ne otope.

Kada se čokolada otopi dodajte šećer. Zatim umiješajte jedano po jedano žumance i narendanu koru pomorandže.

Belanca umutite sa prstohvatom soli, a nakon toga ga ih umiješajte u čokoladu. Belanca dodajte malo po malo u čokoladu.

Pročitajte i  Razočarenje, gnev i bol: Sudbonosna svađa zbog koje je princ Đorđe morao da abdicira

Smesu stavite u pleh koji ste prethodno namazali maslacem i pecite 25 minuta u lim koji si prethodno namastila maslacem. Peci 25-30 minuta.

Kada bude ispečen dodajte šlag preko.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime