Готов за само 10 минута: Чоколадни колач који се топи у устима

0
1387

Чоколадни колач је увек добар избор, а ако се и спрема бзо онда је то довољан разлог да за данашњи дезерт он буде ваш избор. Можете га јести одмах после печења, али ће укус бити још бољи уколико пустите да одстоји 12 сати.

Састојци:

200 г чоколаде за кување
80 г маслаца
4 јаја
прстохват соли
50 г шећера
кора нараџе
Припрема:

Pročitajte i  Оригинални рецепт за македонски пинђур: Зимница број један за све генерације

Загрејте рерну на 180 степени.

Маслац и чоколаду заједно загревајте на пари око 4 минута, повремено мешајући док се не отопе.

Kада се чоколада отопи додајте шећер. Затим умијешајте једано по једано жуманце и нарендану кору поморанџе.

Беланца умутите са прстохватом соли, а након тога га их умијешајте у чоколаду. Беланца додајте мало по мало у чоколаду.

Pročitajte i  Ово треба да радите када вас обузму црне мисли: Једини исправан начин по оцу Тадеју да се изборите са њима

Смесу ставите у плех који сте претходно намазали маслацем и пеците 25 минута у лим који си претходно намастила маслацем. Пеци 25-30 минута.

Kада буде испечен додајте шлаг преко.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име