Састојци:
700 гр јунећег врата
100 гр сланине
700 гр лука
330 мл пива
со и бибер
кашика шећера
сирће
2 лорбера
пола кашичице тимијана
кашичица сенфа
5 сувих шљива
мало димљене паприке
Припрема: Исеците сланину на коцкице и пропржите. Одложите је, па на масти продинстајте лук сечен на ребарца. После 10 мин додајте кашику шећера. Динстајте још 2 минута. Додајте месо исецкано на коцкице, и пржите док не промени боју. Налијте пивом и сирћетом, и кувајте укупно 3 сата! Али, првом сату додајте суве шљиве, а на другом димљену паприку.
Мешајте на почетку ређе а касније чешће. Готово је кад месо почне да се распада. Сервирајте уз тестенину или кромпир.
Извор: Iggy the cook
Inicijalizacija u toku...