Добро запамтите ове мудре речи Љубише Самарџића: Оно што је рекао о смислу живота и дан данас се препричава

0
4042
Фото: Јутјуб/принтскрин/ Al Jazeera Balkans

Остао је упамћен по бројним улогама, али и благој нарави. Легенда српског глумишта, Љубиша Самарџић је преминуо 8. септембра 2017. године после дуге и тешке болести.

Последњих година ретко се појављивао у јавности. У децембру 2016. примљен је у Kлинички центар Србије, где је имао операцију на мозгу, након чега је пуштен на кућно лечење.

Вест о његовој смрти је погодила многе. Љубиша Самарџић је важио са доброг човека благе нарави, којег је публика волела, а колеге поштовале.

Pročitajte i  Божије дрвце непроцењив дар природе: Расте нам у баштама, а нисмо свесни колико је лековито

Остале су упамћене, и дан данас се препричавају речи које је изговорио у једном интервјуу 2015. године. Kада су га питали шта је то најважније у животу, овако им је одговорио:

“Бити човек. Онај који има реч. Kоји брани истину и правду. Сетите се да Библија почиње речима: “У почетку беше реч” “, рекао је он. И заиста, о овоме треба размишљати и водити се његовим речима.

Pročitajte i  Турски султан тражио је од Козака из Запрожја да се предају: Њихов одговор ушао је у историју као најсмешнији дипломатски одговор икад

У истом интервјуу осврнуо се и на свој живот и каријеру и рекао:

“Одрастао сам у честитој рударској породици, рано остао без оца, дивио се мајци, “тигрици”, која нас је извела на пут са мизерном рударском пензијом. А било нас је троје деце. Из таквог детињства схватио сам да сиротиња није најстрашнија ствар која може да се деси у животу. Kако сам растао са свакодневним драмама крај рудника и када су злохудне сирене најављивале зло у јамама, био сам опчињен етиком, доброчинством и солидарношћу рудара и убрзо сам схватио смисао опстанка у животу. На велику срећу, убрзо сам срео своју супругу Миру, којој дугујем захваност за честитост, инстинкт и несвакидашњу интелигенцију.”

Pročitajte i  Богојављенске пихтије: Предјело које се служи у част крштења Исуса Христа

Извор: Историјски забавник

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име