Докторка Даница Грујичић ОБРАТИЛА се Србима због КОРОНА ВИРУСА и ОТКРИЛА ИСТИНУ о њему!

0
4233

Паника због корона вируса је преплавила свет, а све чешће могу да се чују и теорије завере које се шире свакодневно. Тако су се и на друштвеним мрежама у Србији прошириле поруке у којима се сугерише да се у нашој земљи појавио корона вирус као и да има преминулих.

Поводом целе ситуације око корона вируса имала је потребу да се огласи свом Фејсбук профилу и проф. др Даница Грујичић вршилац дужности директора Института за онкологију и радиологију Србије.

– Kао доктор имам потребу да се огласим поводом велике панике у јавности која је настала због појаве корона вируса. На почетку да разјаснимо једну ствар, у Србији се није појавио корона вирус и нема ниједне оболеле особе на данашњи дан. Све приче које чујете да се крију подаци да је стотину заражено су болесне лажи. Да ли неко стварно мисли да на инфективној клиници у KЦС лежи 100 заражених, а ми који се налазимо 100 метара од те клинике то не знамо. Ја не знам ко има коју намеру са пуштањем тих информација, али оне су монструозне, у Србији такве информације не могу да се сакрију – започела је своју јучерашњу објаву проф. др Даница Грујичић, па додала:

Pročitajte i  Najbolji recepti za domaći sladoled: Posno, niskokalorično, zdravo i za minut gotovo

– Kорона вирус се појавио у Kини и тамо је епицентар зараразе, тренутно је заражено нешто преко 83.000, смртност овог вируса је око 3 одсто. Дакле, велики проценат излечености има. Вирус се појавио у провинцији Хубеи која има 56 милиона становника, граду Вухану са 11.000 милиона и та провинција је изолована. Задивљена сам начином на који су Kинези приступили борби против овог вируса. Изузетан подвиг њихове државе и доктора, прво изоловати област од 56 милиона људи мислим да тренутно ниједна земља не би била у могућности да то уради, изградити болнице за 10 дана па то је чудо. Заиста најискреније дивљење тим људима тамо колико су озбиљно приступили овом проблему.

Она је у наставку објаснила и да корона вирус није опасан колико људи мисле.

Pročitajte i  Ко је Србин и српскога рода данас слави Видовдан, дан када је цар Лазар изабрао небеско царство уместо земаљског

– Дакле тренутно није ништа опаснији од обичног вируса сезонског грипа, чак је блажи и мању стопу смртности има. Оно што је проблем са овим вирусом је тај што је јако вирулентан, ондносно лако се преноси, и зато су јако опасни простори са централним климама, авиони, аутобуси, клубови, концерти и слично. Дакле, у току сезонског грипа поготово ове сезоне када је била поремећена клима, далеко је већи број оболелих и број смртности. Велики проценат је излечивости и ако се буде појавио у Србији немојте да имате панику, само поштујте правила и неће се ништа десити. Период инкубације је око 2 недеље и оболели пролази без последица ако се свега прдижава како треба. Немојте себи да ускраћујете квалитет живота и да се ограничавате због измишљене панике, само се дисциплинујте ако дође вирус код нас и наставите да живите као и до сада – истакла је она.

Даље је, у својој објави нагласила да вируса нема у Србији и објаснила ко је најугроженији и који је најбољи начин заштите.

Pročitajte i  Како су Срби добијали имена: Неког је штитило од нечистих сила, а неки су ЧАК скривали своје право име

– Најугроженији људи су они који већ болују од других болести и којима вирус може само да погорша стање и који су осетљивији због слабијег имунитета. То су људи који су већ болесни од неке хроничне срчане, плућне или бубрежне болести, као и старији људи који немају толико јак имун систем и који су осетљивији и слабијег организма. Оно што је доказано то је да су деца од свих групација најотпорнији на корона вируис. Обзиром да га још увек нема у Србији нема разлога за неке посебне мере али ако се појави, понашајте се исто као и када је сезона обичног грипа. Јачајте имуни систем, избегавајте места на којима је много људи, носите маску ако идете међу велике групе људи и ако се маска овлажи мењајте је јер нема више дејство заштите, одржавајте личну хигијену редовно купање, редовно перите руке, носите са собом растовр за дезинфекцију коже – закључила је она.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име