Докторка Даница Грујичић упозорава: Ово је најважније у доба епидемије

0
1393

Проф. др Даница Грујичић, директорка Института за онкологију и радиологију Србије, замолила је пацијенте да долазе у тачно заказано време, а оне који треба да дођу на контроле, ако немају никакве симптоме, да посету лекару одложе за април или мај
Она каже да је та установа применила све оне мере које је саветовало Министарство здравља, Завод за јавно здравље Београда и Институт “Батут”.

– Моја молба је да људи буду дисциплиновани и да када изађу са Института буду у кућним условима и да чланови њихових породица воде рачуна о томе куда се крећу. Потребно је да што је могуће више буду изоловани, јер се показало да је изолација основни начин на који можемо спречити ширење инфекције – рекла је докторка Грујичић.

Pročitajte i  KAO SA DRUGE PLANETE: 10 najneobičnijih predela u Srbiji

Истиче да је важно да пацијенти који морају да дођу на Институт дођу тачно у заказано време, да не долазе раније да се не би стварале непотребне гужве и само са једним пратиоцем.

– Ако немају маске нека ставе мараму преко уста, перу руке, придржавају савета које свакодневно дају медији – поручује др Грујичић.

Pročitajte i  Овако је говорио Бранко Ћопић: Песма која нам свима призове сету и дивне успомене на прву ђачку љубав

(Телеграф)

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име