Doktorka Danica Grujičić upozorava: Ovo je najvažnije u doba epidemije

0
1498

Prof. dr Danica Grujičić, direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, zamolila je pacijente da dolaze u tačno zakazano vreme, a one koji treba da dođu na kontrole, ako nemaju nikakve simptome, da posetu lekaru odlože za april ili maj
Ona kaže da je ta ustanova primenila sve one mere koje je savetovalo Ministarstvo zdravlja, Zavod za javno zdravlje Beograda i Institut “Batut”.

– Moja molba je da ljudi budu disciplinovani i da kada izađu sa Instituta budu u kućnim uslovima i da članovi njihovih porodica vode računa o tome kuda se kreću. Potrebno je da što je moguće više budu izolovani, jer se pokazalo da je izolacija osnovni način na koji možemo sprečiti širenje infekcije – rekla je doktorka Grujičić.

Pročitajte i  Prevrnuta torta od jabuka: Stara dobra poslastica koju mnogi pamte i prave

Ističe da je važno da pacijenti koji moraju da dođu na Institut dođu tačno u zakazano vreme, da ne dolaze ranije da se ne bi stvarale nepotrebne gužve i samo sa jednim pratiocem.

– Ako nemaju maske neka stave maramu preko usta, peru ruke, pridržavaju saveta koje svakodnevno daju mediji – poručuje dr Grujičić.

Pročitajte i  Najpoznatiji srpski masoni: Svi znate ove ličnosti iz naše istorije, ali niste znali da su pripadali "slobodnim zidarima"

(Telegraf)

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime