Домаћа супа од младог петла: Специјалитет број један на свакој трпези

0
189
Foto: Jutjub/printskrin

Потребан материјал:

Млади певац тежине око 2,5кг
2-3 средње шаргарепе
2 средња црна лука
1 мањи целер
1 мањи пашканат
2 средња кромпира
со, млевени црни бибер
свежи першун
фида за супу

Припрема:

Црни лук очистити и прегорети на рингли обе стране. Такав лук супи даје заиста посебан шмек.

Напомена: Најбоља варијанат је то урадити на “Смедеревцу“, али ако га немате, а већина нас у граду га нема, онда ставите алуминијумску фолију преко рингле, било да је класична или она код шпорета са равном плочом. Није ми једино пало на памет шта са плинским шпоретом? Преко неке шерпе, плеха за печење, грил тигања?

Pročitajte i  Зашто се Радован ПОНОСИ својим СРПСКИМ пореклом: Снажне речи основца из Америке натераће вам сузе на очи!

Певца исећи на мање комаде. Ставити месо у шерпу. Шаргарепу, целер, пашканат и кромпир очистити, па све у комаду ставити у шерпу са месом. Ставити прегорели лук.

Преко поврћа и меса налити воду да прекрије све, поклопити и на умереној ватри кувати док месо и поврће не буду мекани. Без обзира што је ово „млади певац“, месо се дуже кува јер је жилавије, него нпр. месо пилета које купимо у продавници. Kувано затим процедити од течности, али наравно, течнос не бацати. Вратити течност у другу шерпу, па вратити на ватру, додати фиду за супу и зачинити по укусу. Наставити са кувањем на благој ватри, док тестенина не омекша. За то време, насецкати (по жељи) и додати комаде поврћа у супу.

Pročitajte i  13 нишлијских фазона који су толико брутални да су пресмешни

Што се меса тиче, лепше комаде меса: батаке, бело… искористити за неко друго јело. На пример, преко кромпира запечених у рерни. Оно друго лепо одвојити од костију, уситнити и убацити у супу. Пред служење посути сецканим першуном.

Извор: Кувар.ин.рс

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име