Домаћа штрудла са маком: Брзо се спрема, а укус је незабораван

0
559
Фото: Јутјуб/принтскрин/Милица Михаловић

Састојци за тесто:

200 мл топлог млека
1 кашика шећера
10 гр сувог квасца
1 јаје
1 беланце ( жуманце иде за премазивање )
125 гр маслаца

Надев:

200 гр млевеног мака
200 мл млека
3 кашике гриза
5 кашика шећера

Припрема:

Прво направимо надев, тако што ћете млеку додати шећер, ставити на ватру и када проври закувати гриз па мешати док се мало не згусне.
Додати у врело мак и све добро сјединити.
Оставити да се хлади.
У топло млеко ставити квасац и шећер и промешати.
Оставити док припремите остале састојке.
Истрести у посуду брашно, отопљен маслац и јаје и беланце.
Додати затим надошао квасац и варјачом мешати, а после умесити тесто.
Поделити тесто на два дела па развити на дужину од 30 цм.
Мању тепсију ставите на сто испред теста, па ћете тако лако одредити му дужину.
Премазати са пола мере мака и увити.
Исто поновити и са другим делом теста.
Плех обавезно подмазати.
Премазати штрудле умућеним жуманцетом, мало избоцкати виљушком или ножем, па укључити рерну да се загреје на 200 степени.
Ставити штрудле да се пеку па смањити на 180 и пећи око 40 минута, или око 40 минута зависно од ваше рерне и тога да ли волите печеније више или мање.
Печене штудле са маком покрити крпом да се мало прохладе па онда шећерити и служити.

Pročitajte i  4 начина за феноменалне пуњене паприке: И посне и мрсне

Извор: Домаћи рецепти

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име