Заборавите на војнички ово је прави специјалитет! Пасуљ са димљеним месом и сланином – укуснији нисте јели!

0
764

Пасуљ је омиљено јело многих од нас. Kао обавезан додатак у ово јело иде сува буткица или сланиница. Оне му дају тај посебан шмек и укус због којег ћете тешко наћи особу која овакав пасуљ не воли.

Потребно је:

500г пасуља
1,5кг димљена свињска буткица
500г димљена свињска ребра
200г сланине
100мл уља
црни лук-коцкице
2 шаргарепе ситно рендане
1 шаргарепа колутови
главица белог лука неољуштена
1 мањи целер
1 пашканат
1 корен першуна
ловоров лист
алева паприка
2 коцке за супу
со, суви зачин
бибер у зрну

Pročitajte i  Фатална Српкиња за којом је ЛУДЕО Кери Грант: Била је лепша од Софије Лорен, Андрић ју је обожавао, а о њеном животу и даље се прича

Припрема:
Ноћ пре прављења пасуља потопити пасуљ у хладну воду да набубри. Опрати пасуљ, па га ставити у хладну воду и пустити да баци кључ. Чим баци кључ, ту воду просути, пасуљ испрати хладном водом, па га поново вратити у шерпу, налити водом и поновити овај поступак још 2 пута.

Да ли знате шта је таин? Српска војска је због њега била спретнија и покретљивија од непријатеља
Ставити димљени свињски бут да се кува, а када је месо готово, уклонити кости, масноћу и кожицу, а месо исцепкати на ситнију парчад. Са кувањем буткице започети нешто пре кувања пасуља, да би се могла исцепкати и убацити на крају.

Pročitajte i  Сматра се да је ово најјезивије пророчанство Баба Ванге: Нико не жели да се обистини!

У међувремену, док се буткица кува, у великој шерпи сипати уље, па додати црни лук и ситно рендану шаргарепу. Уз доливање око 100мл воде динстати око 5 минута, па додати пасуљ који сте прво три пута кратко барили.

Ова ситно рендана шаргарепа касније замењује запршку, а и да једну сласт пасуљу. Додати целер, пашканат, корен першуна, целу главицу белог лука, ловоров лист, алеву паприку, бибер, коцке за супу и воду, па наставити са кувањем уз повремено доливање воде.

Pročitajte i  Старо веровање за особе које су рођене на Божић: Ево зашто су тако ПОСЕБНИ!

Kада је пасуљ скоро готов, додати комаде димљеног меса од буткице, сланину коју сте исекли на коцкице, сува ребра, колутове шаргарепе, па долијте још воде и наставите са кувањем.

На крају, извадити целер, пашканат, корен першуна и целу главицу белог лука. Дотерати укус по жељи користећи со, алеву паприку или суви зачин, као и густину коју желите доливањем воде.

Извор: Шајкача

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име