Zapečeni kiseli kupus u pivu sa krompirom i kobasicama – Specijalitet koji se ne zaboravlja!

0
648

Sastojci:

2 komada domaće kobasice
700 grama krompira
1 glavica crvenog luka
400 grama seckanog kiselog kupusa
1 zelena rendana jabuka
crvena dimljena paprika
so
krupni biber
malo svinjske masti
100 ml piva
kašičica senfa

Priprema:

U posoljenoj vodi skuvajte krompire u kori. Pazite da se ne prekuva.
Iseckajte luk na trakice i dinstajte ga na malo svinjske masti dok ne pozlati.
Dodajte skuvani, oguljeni i iseckani krompir.
Dobro pobiberite i dodajte crvenu dimljenu papriku pa sve sjedinite.
Prema potrebi podlijte s malo vode i dinstajte još pet minuta.
Kobasice podlijte pivom i kratko ih propržite na tiganju.
Izvadite kobasice iz tiganja pa na tu masnoću dodajte kiseli kupus, malo senfa, jabuku i crvenu papriku.
Dinstajte 20-ak minuta.
U posudu stavite restovani krompir, kupus i kobasicu.
Po želji narendajte i aromatični topljeni sir pa zapecite 15 minuta u rerni zagreanoj na 200 Celzijusa.

Inicijalizacija u toku...
Pročitajte i  Veliki Časni post: Najstroži i najveći post u toku godine izraz je stvarne ljubavi prema Bogu i Sinu Božjem

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime