Засладите доручак кашичицом овог џема и не брините: Преукусна посластица која је и савршени лаксатив

0
925

Сезона је смокви, које су познате по томе да убрзавају метаболизам. Они људи који имају проблема са пробавом, требали би да доручкују једну кришку џема од смокви или да се засладе овом посластицом након доручка.

Потребни састојци за џем од смокви:

5 кг свежих смокви; 250 г шећера; 1 ванилин шећер; 150 г меда; рендана кора 1 наранџе; 2 кашичице цимета; 1 кашичица лимунтоса.

Pročitajte i  Како је српски артиљерац Радоје Рака Љутовац помоћу старог топа оборио немачки авион и ушао у историју

Припрема: На лаганој ватри растопите шећер док не добије златно жуту боју, затим додајте мед. Смокве исеците на четвртине, па додајте у растопљен шећер и мед. Наставите да кувате џем на лаганој ватри 90 минута.

Kада добијете кашасту смесу, додајте корицу наранџе, цимет, ванилин шећер и лимунтос. Све заједно кувајте око 30-ак минута.

Pročitajte i  Не бацајте стари хлеб: Направите најсочнији и најфинији колач који сте икад пробали

Врућ џем сипајте у вреле, стерилисане тегле.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име