Ако желите да брзо направите неколико врста колача за славу, а да се не мучите пуно, онда је ово прави рецепт за вас. У једну смесу коју сте поделили на 3 дела додајте одређене укусе и добићете 7 различитих колача.
Од ове количине добије се неких 2,5 кг колача.
Састојци за основну смесу:
950 г-1 кг кромпира (најбоље је бели кромпир)
400 г маргарина (за поснеколаче посни маргарин)
480 г шећера у праху
Састојци за чоколадни део: промешајте.
За смесу са орасима: У трећи део основне смесе додајте млевени кекс и орахе, па промешајте.
Од кокос смесе (не од целе смесе) направите куглице и уваљајте их у кокос.
На провидну фолију сипајте пола чоколадне смесе, покријте са још мало провидне фолије и оклагијом растањите. Затим скините провидну фолију и мало изравнајте чоколадну смесу, па преко сипајте кокос смесу (ако се осушила досипајте воду или млеко), али оставите један део при крају празан. Уролајте. Оставите да се охлади.
Другу половину чоколадне смесе ставите на провидну фолију и обликујте у правоугаоник. Прекријте провидном фолијом и оклагијом само мало растањите. Сипајте преко смесу са орасима, преко целе чоколадне смесе. Затим чашом извуците колаче у облику круга. До пола правоугаоника извуците чашом облике. Kружне колаче можете да декоришете са орахом. Смесу која је остала од чаше сједините.
Другу половину правоугаоника исеците на коцкице. Можете да декориште са истопљеном чоколадом. И готове су две врсте колача. Оставите у фрижидеру.
Смеса која вам је остала док сте правили колаче у облику круга (чоколадна и са орасима) искористите за колаче у облику троугла. У калуп у облику троугла ставите провидну фолију и сипајте смесу. Изравнајте и ставите да се охлади. Премажите са чоколадом и сеците.
У мокру крпу увијте обланду и оставите да стоји 15 минута. Смесу са орасима помешајте са исецканим желе бомбонама и премажите обланду. Уролајте и оставите да се охлади.
Од преостале кокос смесе направите веће куглице и прстом направите малу рупу у средини. Уваљајте у кокос, а чоколадни крем или нутелу сипајте у шприц за колаче и напуните рупе у куглицама.
Извор: Ставр укуса