Zbog ljubavi sa Srbinom Mirin život se pretvorio u PAKAO: Niz tragedija obeležio je njen put do uspeha

0
1110
Foto: Jutjub/printskrin/Net TV

Mira Furlan je bila jedna od najpopularnijih glumica bivše Jugoslavije. Rođena je u Zagrebu, a sada već davne 1991. godine, Mira se iz odselila u Ameriku gde je otpočela potpuno novi život. Međutim, njenom putu do uspeha prethodio je niz nesrećnih događaja.

Majka joj je preminula od raka kada je glumica imala samo 16 godina, što je za nju bio pretežak udarac, zbog specifičnog odnosa koji su imale. Često su se svađale, a Mira joj je zatim pisala pokajnička pisma u kojima se izvinjavala.

Pročitajte i  Nedoumica koja muči mnoge: Kako se pravilno piše Nova godina ili nova godina?

Mira je upoznala 1986. godine srpskog režisera Gorana Gajića sa kojim je ubrzo otpočela vezu. Pošto je zbog ljubavi živela na relaciji Beograd – Zagreb, hrvatski mediji su je početkom devedesetih godina optužili da se priklonila Srbiji i objavljivali tekstove u kojima su je nazivali izdajicom.

Često je posećivala psihijatra, jer je bila izložena osudama javnosti. Nakon što je dobila otkaz u Hrvatskom narodnom pozorištu oduzet joj je i stan koji je nasledila od bake, a dnevno je dobijala oko 50 pretnji smrću.

Pročitajte i  Običaji na Mali Božić i Svetog Vasilija: Evo šta se OBAVEZNO radi na ovaj dan, a koje radnje su STROGO zabranjene

Mira i Goran su se 1991. odselili u Beograd, odakle su otišli u SAD. Milena Dravić dala im je svoje američke kontakte kako bi im pomogla da se snađu, a kako bi preživela Mira je najpre radila kao konobarica, zatim prodavačica i prevodilac.

Venčali su se 1993, a 1998. godine dobili su sina kome su dali ime Marko Lav. Glumica ne razmišlja o povratku u domovinu jer se oseća proteranom sa ovih prostora. Iako je u Americi doživela veliku slavu, svojevremeno je izjavila da je tamo veoma teško baviti se ovom profesijom jer glumce ponižavaju i tretiraju kao stoku i da zato ljudima kojima želi dobro nikada ne bi savetovala da postanu glumci.

Pročitajte i  Prestižna nagrada: Srbija – destinacija sa najboljim kulturnim i istorijskim nasleđem

(Espreso)

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime