Ово је најпознатији десерт са Златибора, малине узгајане на овом подручју се користе за припрему пите која се служи после свих сланих гастрономских специјалитета .
Потребно:
1 претходно печена кора за питу
6 шоља свежих малина
3/4 шоље шећера (или по укусу)
1/2 шоље хладне воде
3 кашичице сока од лимуна
3 кашичица кукурузног брашна
2 шоље шлага умућеног са 3 кашичице шећера
Припрема:
У шерпи средње величине измешајте 2 шоље малина, шећер, хладну воду, сок и кукурузно брашно.
Kувајте и мешајате на средњој температури док се не згусне. Склоните са ватре. Изгњечите малине у сосу.
Филујте кору. Покријте питу и ставите у фрижидер, хладите 2 сата. Служите са мало шлага или слатке павлаке.
Pročitajte i Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!
Inicijalizacija u toku...
Povezano Widget End -->