Спремите питу са киселим купусом по старом бакином рецепту и испашће вам ваздушаста и сочна, а за оне који посте идеална је и брз оброк.
Састојци:
1/2кг готових кора за питу
1 главица киселог купуса
2 главице црног лука
млевени црни бибер, уље, вода
Припрема:
Исецкати главицу купуса на ситне коцкице. У дубљу ширу шерпу на уљу продинстати ситно сецкани црни лук да омекша. Омекшалом луку додати сецкани купус и динстати га уз доливање мало воде да купус смекша на средњој температури. Тако припремљени купус зачинити само са бибером. Никако немојте додавати вегету или со, јер је купус већ довољно слан.
Kоре поделити на 3 дела, и за сваки ролат користити по 7 кора тачно. Kоре ређати по дужини једна преко друге, тако да свака преклапа кору испод до једне њене трећине. Kада поређате свих 7 кора, тако једна на другу, или једну поред друге, али да се већим делом коре преклапају. Узети шољицу за кафу и сипати у њу пола уља, пола воде и тиме попрскати коре.
На порпскане коре нанети трећину фила од купуса. Ролат увити са леве стране на десну страну, и ставити на плех обложен папиром за печење. Ролат премазати уљем. Поступак поновити и са преостала два ролата. Рерну загрејати на 200 степени, преко ролата ставити папир за печење па пећи ролате око 35 мин да добију лепу румено жуту боју.
Пријатно!