Последњи воз за Бар са Главне Железничке станице Београд испраћен је синоћ.

“Јутрос, тај воз саобраћа са Топчидера, кренуо је у 09.21 минут“, рекао је за Б92 Ненад Станисављевић из Железница Србије.

“Инфраструктура железнице Србије” најавила је да ће од 1. јула ове године у потпуности обуставити железнички саобраћај у Главној железничкој станици Београд, као и на прузи Београд Главна станица – Панчевачки мост, што је шест месеци раније него што је пројектом било предвиђено.

Главна железничка станица

То значи да се од 1. јула укида железничко службено место “Београд Главна станица” и у потпуности обуставља железнички саобраћај на подручју Савског амфитеатра

Pročitajte i  Пророчанство последњег Тарабића леди крв у жилама: Почеће рат незамисливих размена, а сви ће желети да се склоне у Србију!

Радови на измештању инфраструктурних железничких капацитета из станице Београд и са подручја Савског амфитеатра реализују се брже од планираног, наводи се у саопштењу “Инфраструктуре железнице Србије”.

У складу са тим, железничке компаније “Србија воз” и “Инфраструктура железница Србије” уводе нову организацију путничког железничког саобраћаја у београдском чвору.

Према тој организацији, међународни возови за превоз путника, који су планирани да саобраћају између Београда и Бара, од данас полазиће из железничке станице Топчидер ка Црној Гори и из Бара долазити у железничку станицу Топчидер

Међународни воз на релацији Суботица–Бар–Суботица, који креће од 19. јуна, саобраћа из железничке станице Суботица у 16.45 сати преко “Београд Центра” и обратно.

Pročitajte i  Савет патријарха Павла: Како опоменути пријатеље и ближње када видите да греше

Осим возова између Србије и Црне Горе, од 1. јула сви међународни возови саобраћаће до железничке станице “Београд Центар”, која ће бити и полазна станица ових возова у супротном смеру. Реч је о два воза из Будимпеште, као и по једном возу из Беча, Љубљане, Цириха, Солуна и Софије до Београда и из главног града Србије за Мађарску, Аустрију, Словенију, Швајцарску, Грчку и Бугарску.

За возове у унутрашњем путничком железничком саобраћају, који су до сада саобраћали преко Главне железничке станице Београд, од 1. јула полазна и долазна станица биће “Београд Центар” у Прокопу.

Ovako je večeras ispraćen poslednji Barski voz sa Glavne Železničke stanice Beograd. Da se naježiš, što od atmosfere, što od pomisli na vlast koja nas je dovela do ovoga, što od ove bede i žalosti, prizora… Kakav smo to narod… Još nismo svesni ove greške, posledice će rasti veoma brzo …Za uspomenu, Glavna Železnička stanica Beograd, 21:10, 15.6.2018. poslednja otprema voza broj 433, na relaciji Beograd- Bar.

Posted by Mladen Žarković on петак 15. јун 2018.

(Б92)

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име