Poslednji voz za Bar sa Glavne Železničke stanice Beograd ispraćen je sinoć.

“Jutros, taj voz saobraća sa Topčidera, krenuo je u 09.21 minut“, rekao je za B92 Nenad Stanisavljević iz Železnica Srbije.

“Infrastruktura železnice Srbije” najavila je da će od 1. jula ove godine u potpunosti obustaviti železnički saobraćaj u Glavnoj železničkoj stanici Beograd, kao i na pruzi Beograd Glavna stanica – Pančevački most, što je šest meseci ranije nego što je projektom bilo predviđeno.

Glavna železnička stanica

To znači da se od 1. jula ukida železničko službeno mesto “Beograd Glavna stanica” i u potpunosti obustavlja železnički saobraćaj na području Savskog amfiteatra

Pročitajte i  Evo kako Sveti Vasilije Ostroški kažnjava one koji pomoć traže kod hodža i vračara

Radovi na izmeštanju infrastrukturnih železničkih kapaciteta iz stanice Beograd i sa područja Savskog amfiteatra realizuju se brže od planiranog, navodi se u saopštenju “Infrastrukture železnice Srbije”.

U skladu sa tim, železničke kompanije “Srbija voz” i “Infrastruktura železnica Srbije” uvode novu organizaciju putničkog železničkog saobraćaja u beogradskom čvoru.

Prema toj organizaciji, međunarodni vozovi za prevoz putnika, koji su planirani da saobraćaju između Beograda i Bara, od danas polaziće iz železničke stanice Topčider ka Crnoj Gori i iz Bara dolaziti u železničku stanicu Topčider

Međunarodni voz na relaciji Subotica–Bar–Subotica, koji kreće od 19. juna, saobraća iz železničke stanice Subotica u 16.45 sati preko “Beograd Centra” i obratno.

Pročitajte i  Episkop šumadijski Jovan: Post osvećuje i dušu i telo naše

Osim vozova između Srbije i Crne Gore, od 1. jula svi međunarodni vozovi saobraćaće do železničke stanice “Beograd Centar”, koja će biti i polazna stanica ovih vozova u suprotnom smeru. Reč je o dva voza iz Budimpešte, kao i po jednom vozu iz Beča, Ljubljane, Ciriha, Soluna i Sofije do Beograda i iz glavnog grada Srbije za Mađarsku, Austriju, Sloveniju, Švajcarsku, Grčku i Bugarsku.

Za vozove u unutrašnjem putničkom železničkom saobraćaju, koji su do sada saobraćali preko Glavne železničke stanice Beograd, od 1. jula polazna i dolazna stanica biće “Beograd Centar” u Prokopu.

Ovako je večeras ispraćen poslednji Barski voz sa Glavne Železničke stanice Beograd. Da se naježiš, što od atmosfere, što od pomisli na vlast koja nas je dovela do ovoga, što od ove bede i žalosti, prizora… Kakav smo to narod… Još nismo svesni ove greške, posledice će rasti veoma brzo …Za uspomenu, Glavna Železnička stanica Beograd, 21:10, 15.6.2018. poslednja otprema voza broj 433, na relaciji Beograd- Bar.

Posted by Mladen Žarković on petak 15. jun 2018.

(B92)

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime