Karamel kolač: Kremast i sočan, raspametiće vas ukusom (RECEPT/VIDEO)

0
439
Foto: Jutjub/printskrin/Letina kuhinja

Sastojci za biskvit:

4 jaja
100gr kristal šećera
2 supene kašike vode
2 supene kašike mleka
2 supene kašike ulja
100gr brašna
2 supene kašike kakao praha
1 prašak za pecivo

Sastojci za fil:

800ml mleka
1 vanilin šećer
3 pudinga od karamele
200gr maslaca
10 kašika kristal šećera

400ml slatke pavlake
1 želatin


Priprema: Izmiksirati belanca, dodati šećer, zatim žumanca, vodu, mleko i ulje. Nastaviti sa miksiranjem pa dodati brašno, kakao i prašak za pecivo. Presuti u pleh za pečenje i peći na 200 stepeni oko 15-20 minuta. U vruće mleko dodati puding, šećer, vanilin šećer i maslac i kuvati dok se ne zgusne. Preko ohlađenog biskvita staviti fil. Odozgo staviti izmiksiranu slatku pavlaku u oju smo dodali jedan aktivirani želatin. Dekorisati po želji. Prijatno!

Pročitajte i  Mošti SRBINA iz 580. godine u kapeli kosturnici manastira Svete Katarine na Sinaju: Starac Stefan počiva na počasnom mestu u staklenom kovčegu! Evo i zašto (FOTO)

Izvor: Letina kuhinja

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime