Кафанска телећа чорба: Толико укусна да ћете само њу правити!

0
5077

Састојци:

500 грама телећег меса од бута или врата
1 главица црног лука
1 веза зелени (2 шаргарепе, пашканат, першун)
1 корен целера
2 кромпира
1 дл уља
2 кашике брашна
2 дл киселе павлаке
1 жуманце
со
бибер
лорбер
мало першуновог листа

Припрема:

Црни лук ситно исецкајте, па издинстајтена уљу.
Додајте месо исечено на коцкице (и кости, ако има), налијте водом да огрезне и динстајте на тихој ватри око сат времена.
Додајте поврће исецкано на коцкице, посолите, побиберите, те налијте око 2 литра воде.
Направите и запршку од две кашике брашна, па све заједно кувати још око пола сата.
Пред сервирање у готову чорбу умешајте павлаку са умућеним жуманцетом и поспите ситно сецканим першуном.
По жељи, телећа чорба се може закиселити сирћетом или лимуновим соком.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име