Кајгана по рецепту наших предака: Сигурно је овако нисте правили до сад

0
1328

Зимска варијанта кајгане је ова у рецепту, а летња варијанта се обично припрема тако што јаја прже на кајмаку или павлаци, а црни лук замене влашцем. Понекад су стављали сланину и на њеној масти пржили кајгану. Јаја без брашна (пржена јаја) ретко су се правила јер су веровали да више може да засити кајгана са брашном.

Састојци:

Pročitajte i  Срећан је само онај ко у срцу има љубав: Патријарх Порфирије пожелео ђацима срећан почетак школске године

1 кашичица масти
2-3 јајета
мало пројиног брашна
1/2 главице црног лука
Припрема:
Маст загрејте у тигању, па пропржите ситно сецакан црни лук. Додајте умућена јаја у која сте сипали брашно. Пржите док не буду готова.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име