Киселе, цепкане паприке са белим луком: Савршена зимница којој нико не може да одоли

0
923
Фото: Јутјуб/принтскрин

Састојци:

меснате црвене паприке 4 кг
љуте паприке 4 комада
бели лук 16 чена
со по жељи
винско сирће 250 мл
шећер 100 г
зрно слачице 2 кашике
бибер у зрну кашичица

Kако припремити:

Паприку очистите од семенки и исеците на танке траке. Папричице оперите, преполовите, очистите од семенки, па исеците на траке. Лук ољуштите и преполовите. Паприке бланширајте у посољеној води 4 минута, извадите и оцедите. Помешајте обе врсте паприка. У 250 мл воде скувајте сирће, шећер, лук, зрна слачице, бибер и 2 кашичице соли, додајте паприке, па оставите 8 сати да стоје. Поврће сипајте у тегле, а течност још мало кувајте и прелијте паприке. Охладите и затворите тегле.

Pročitajte i  Личка капа: Оличење српског слободарског духа и чувар косовског завета и предања

Извор: Супер рецепти

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име