Састојци:
250 мл киселог млека
100 гр смеђег шећера
80 мл уља
200 гр брашна
80 гр шећера
50 гр лешника
2 јабуке
30 гр путера
1 јаје
10 гр прашка за пециво
екстракт ваниле
Прелив:
мед
грцки јогурт
Припрема: Помешајте смеђи сећер, уље, јаја, браашно, кисело млеко, лешник, екстракт ваниле и додајте на коцкице сечене јабуке. Додајте прашак за пециво.
Излијте у подмазан плех. У мали суд помешајте шећер, цимет и растопљени путер. Промешајте. Поспите преко смесе.
Пеците на 160 ц – 40-45 минута. На готов, сервирани колач поспите прелив од грчког јогурта и меда.thr
Извор: Iggy the cook
Inicijalizacija u toku...