Освежавајући колач који је лако и брзо прави, а још брже нестаје са тацне!

За ванилин фил: 5 дл млека, 2 кесица пудинга са укусом ваниле, 7 кашика шећера, 2 кашике екстрата ваниле, 200 г маслаца.

Фил од јагода: 0,5 л воде, 200 г шећера, 500 г јагода, 2 кесице пудинга са укусом јагоде.

И још: око 300 – 400 г кекса.

Pročitajte i  Моћна порука оца Тадеја: Шта год радили ЈЕДНУ ствар у животу никад не смете заборавити

Декорација: 300 мл слатке павлаке.

Припрема: Растворити пудинг од ваниле са мало млека а остатак сипати у дубљу шерпу, додати шећер и екстрат ваниле па ставити да се кува. Када млеко почне да кључа умешати растворени пудинг и скувати густ крем. Склонити са шпорета и охладити. Маслац пенасто умутити па саставити са охлађеним пудингом.

Pročitajte i  Тајна Цркве и најмоћнији начин борбе за нашу душу: Ево како да победимо присилне мисли

Пудинг од јагоде растворити са мало воде. Јагоде изгњечити и ставити их у дубљу шерпу са шећером и остатком воде па ставити да се кувају. Када се шећер истопи додати растворени пудинг и скувати крем. Склонити са шпорета и охладити.

Кекс поделити на три дела како би се добиле три коре. На тацну за торту поређети кекс умакан у млеко, преко њега нанети фил од ваниле а преко њега фил од јагоде. Поређати други ред кекса па опет поновити поступак филовања. Трећи ред кекса и опет поновити поступак филовања. Слатку павлаку охладити, пенасто умутити и нанети преко колача.

Pročitajte i  Аманет од ђеда: Песник Осман Ђикић изјашњаво се као Србин муслиман и у стиховима опевао сусрет са породичном иконом

oklagija.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име