Потребно је:
кромпир 600 г
брашно 200 г
јаје 1
црни лук 1 главица
уље 1дл.
кисела павлака 2 дл
бели лук 3 чена
бибер по укусу
со по укусу
Припрема:
Kромпир ољуштити и нарендати на крупну страну рендеа, па га сјединити са брашном, уљем, јајетом, ситно сецканим црним луком и зачинима по укусу. Добро измешати да би се добила уједначена маса. У мањи плех сипати уље да прекрије дно плеха и загрејати га у рерни да почне да цврчи. Потом преко њега сипати смесу од кромпира и равномерно је распоредити. Пећи у загрејаној рерни на 200 степени око 20 минута, односно док корица не порумени. Посебно умутити павлаку са пасираним белим луком и служити уз питу.
Pročitajte i Данас је Спасовдан, дан који доноси СРЕЋУ: Све планове које имате обавезно започните!
Inicijalizacija u toku...
Povezano Widget End -->