Кљукуша са кромпиром: Старинско сељачко јело које сви обожавају

0
2523
Фото: Јутјуб/принтскрин/kuhaj i peci

Потребно је:

кромпир 600 г
брашно 200 г
јаје 1
црни лук 1 главица
уље 1дл.
кисела павлака 2 дл
бели лук 3 чена
бибер по укусу
со по укусу

Припрема:

Kромпир ољуштити и нарендати на крупну страну рендеа, па га сјединити са брашном, уљем, јајетом, ситно сецканим црним луком и зачинима по укусу. Добро измешати да би се добила уједначена маса. У мањи плех сипати уље да прекрије дно плеха и загрејати га у рерни да почне да цврчи. Потом преко њега сипати смесу од кромпира и равномерно је распоредити. Пећи у загрејаној рерни на 200 степени око 20 минута, односно док корица не порумени. Посебно умутити павлаку са пасираним белим луком и служити уз питу.

Inicijalizacija u toku...
Pročitajte i  Никако не бацајте петељке од паприке! Изненадићете се како све можете да их искористите!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име