Лажне сармице од рибаног купуса: Ручак за ДЕСЕТКУ! Обожаваћете га!

0
332
Foto: Jutjub/printskrin

Ове сармице се припремају од рибаног или купуса сеченог на ребарца и једнако су укусне као и обичне сармице.

Права завијена сарма се може направити од исте смесе. Ако желите да правите већи број сармица, удвостручите мере.

Потребно је:

500 г млевеног меса
1 главица киселог купуса сеченог на ребарца (фино и танко)
150 г пиринча (или додати по жељи како ко воли)
2 штапа сецканог целера
1 главица сецканог црног лука
2 чена сецканог белог лука
50 мл уља
4 пуне кашике соса од парадајза или кечапа домаћег
неколико струка свеже сецканог першуна
соли и бибера по укусу, мало карија
мало ситно сецкане сланинице да замирише месо
Припрема:

Pročitajte i  Слатке коцке са пивом и орасима: Слаткиш који обара са ногу

Све горе поменуте и припремљене састојке добро измешати.

Проверите да ли је довољно слано и додајте још соли и зачина према вашем укусу. Од ове масе правити мало веће лоптице и оставити на страну.

Сечени купус опрати од соли у хладној води и оцедити добро.

Ређати у шерпу или дубљу посуду (најбоље у земљану и пећи у рерни) ред сеченог купуса, па онда ред куглица да прекрије купус, притискајући рукама куглице на доле да се што боље упију у купус и све тако док се материјал не утроши. Завршни ред треба да је купус.

Pročitajte i  Потпуно погрешно користите ове речи: Свакодневно их употребљавате, а не знате да грешите

Ако спремате запршку (класичну с брашном), припремљене сармице налијте само водом да вода прекрије сармице, а ако не желите запршку, у воду ставите 3 кашике сос парадајза и добро измешајте и прелијте сармице.

Ставити на лагану ватру 185°Ц у рерну да се крчкају око 3 сата. Повремено погледати ако је потребно досипати воде.

Pročitajte i  Животна лекција у свакој реченици: Моћни цитати из књиге "Дервиш и смрт" који ће вам променити живот

Kад је готово, пустити да се прохлади и вадити кашиком сармице пазећи да их не раздробите. Ако сте их добро слагали у посуду, свака куглица ће бити умотна у купус . Пријатно.

Извор: сербианцафе.цом

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име