Лако се и брзо се прави једини што морате да се стрпите и да сачекате да се стегне.
Састојци:
4 жуманцета
150 г шећера
250 мл млека
200 мл слатке павлаке
2 супене кашике инстант кафе (ако желите интезивнији укус онда 3)
Припрема:
Инстант кафу растопите у мало воде, и оставите са стране. Потом добро умутите жуманца са шећером, која ћете затим додати у млеко које је прокључало на шпорету. Смањите температуру на најниже и пажљиво мешајте смесу све време док се не згусне. Kада склоните шерпу са шпорета, додајте у њу кафу и поново све добро промешајте. Умутите слатку павлаку да добијете чврст шлаг, а потом је помешајте са претходно направљеном смесом од млека и жуманцета. Сипајте сладолед у калуп који може да се замрзава, ставите га у фриз на сат времена, извадите, добро промешајте, па поново вратите у замрзивач док не добијете жељењу структуру сладоледа. По жељи га пре служења украсите зрнима кафе.
Извор: Ствар укуса