Lepe se za prste: Sočni bataci u sosu od pečuraka koje ćete obožavati!

0
1379

Sastojci:

5-6 pilećih bataka
70 grama maslaca
400 grama pečuraka
2 dl punomasnog kisele pavlake
2 dl vina
biber
so
kašičica mlevene paprike
manji crni luk
lovorov list
kašika skrobnog brašna

Priprema:

Batke posolite i pobiberite.
Pečurke očistite pa ih naseckajte na kriške ili manje polovine.
Luk očistite i sitno iseckajte.

Pročitajte i  Nesrećna ljubav Branka Radičevića: Svojoj voljenoj posvetio je OVU pesmu, za koju danas svi misle da je Čolina

U posudi za pečenje ili dubljem tiganju zagrejte maslac.
Prepržite na njemu batke sa svih strana dok ne dobiju koricu.
Izvadite ih iz posude i stavite na toplo mesto.

Dodajte još malo maslinovog ulja, luk i pečurke.
Kratko sve prodinstajte i vratite meso u posudu.
Ulijte dl vina, poklopite posudu i dinstajte na laganoj vatri dok meso ne omekša, oko 30 minuta.

Pročitajte i  Holivudske zvezde pravoslavne vere: Poznate ličnosti koje slave naš Božić

U ostatku vina razmutite brašno i mlevenu crvenu papriku.
Ulijte u posudu, promešajte, dodajte pavlaku i po potrebi još posolite i pobiberite.
Kuvajte sve još 10 minuta dok se sos ne zgusne.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime