Лепе се за прсте: Сочни батаци у сосу од печурака које ћете обожавати!

0
1231

Састојци:

5-6 пилећих батака
70 грама маслаца
400 грама печурака
2 дл пуномасног киселе павлаке
2 дл вина
бибер
со
кашичица млевене паприке
мањи црни лук
ловоров лист
кашика скробног брашна

Припрема:

Батке посолите и побиберите.
Печурке очистите па их насецкајте на кришке или мање половине.
Лук очистите и ситно исецкајте.

Pročitajte i  Почињу "Дани лудаје" у Кикинди: Дођите сви који волите лудаје, бундеве, тикваре

У посуди за печење или дубљем тигању загрејте маслац.
Препржите на њему батке са свих страна док не добију корицу.
Извадите их из посуде и ставите на топло место.

Додајте још мало маслиновог уља, лук и печурке.
Kратко све продинстајте и вратите месо у посуду.
Улијте дл вина, поклопите посуду и динстајте на лаганој ватри док месо не омекша, око 30 минута.

Pročitajte i  Старински рецепт за џем од шљива: Овако су посластицу правиле наше баке

У остатку вина размутите брашно и млевену црвену паприку.
Улијте у посуду, промешајте, додајте павлаку и по потреби још посолите и побиберите.
Kувајте све још 10 минута док се сос не згусне.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име