Направите трешњевачу – домаћи ликер од трешања и дамско пиће феноменалног укуса

0
4514

Првим пристиглим трешњама не радују се само деца, већ и многе даме које радо конзумирају ликер од трешње. Ово сладуњаво пиће одлично се слаже уз шољицу кафе и дружење са пријатељима. Зато вам издвајамо рецепте за најлепши домаћи ликер од трешње!

Верзија бр. 1

Састојци: 1500 g трешања, 700 g шећера, 750 ml белог рума, штапић ваниле.

Припрема: Трешње најпре добро опрати ако нисте узели непрскане и добро их осушити. Одстранити петељке и коштице.

Pročitajte i  Како да ораси не буду горки: 3 једноставна трика која ће спасити сваку домаћицу

Потом узмите велику стаклену теглу па ређајте ред трешања и изгњечите руком, па преко сипајте ред шећера и тако све док се тегла не напуни. У средину ставите мало ванилиног штапића.

Оставите теглу да стоји на осунчаном месту најмање две недеље (може бити дуже, до 6). Након тога исцедите сок кроз густу газу и мешајте са румом.

Pročitajte i  Православни не верују у врачаре: Чисте речи старца Пајсија одвратиће вас од посете ђавољим слугама

Верзија бр. 2

Састојци: 1 kg трешања, 7,5 dl ракије лозоваче, 0,5 kg шећера, ванила по жељи.

Припрема: Трешње опрати и одрезати им петељке само до половине. Ставити их у већу теглу и прелити их ракијом, али оставити мало простора у тегли. Теглу добро затворити и оставити да одмара 3 недеље, али НЕ НА СУНЦУ.

Pročitajte i  СРБИ ДАЛИ ХИТ ПРЕДЛОГЕ! Тражи се име за пантера који кружи око Апатина: МРЕЖЕ СЕ УСИЈАЛЕ!

Након 3 недеље трешње оцедити, а у ракију ставити шећер, добро измешати да се шећер отопи. Трешње поновно распоредити у теглу и прелити ракијом у којој је отопљен шећер, затворити и оставити да стоји још 2 месеца. Након тога ликер процедити кроз густу газу и сипати у стаклену флашу.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име