Састојци:
½ кг младих врхова коприве
2 кашике крупно млевеног кукурузног брашна
млевени бибер, со
шаргарепа
кашика ренданог рена у сирћету
млади лук
першун
Припрема:
Kоприву очистити пре прања, попарити врелом водом, сачекати неколико минута и оцедити а воду бацити.
У лонцу загрејати литар воде, и кад проври, спустити у њу оцеђену коприву и пустити да кува на лаганој ватри пола сата.
Kоприве поново оцедити и добро измешати са кукурузном прекрупом.
Све то добро изгњечити виљушком, прелити водом у којој су се коприце кувале. додати ситно исецкан млади лук и ситно сецкану шаргарепу и пуситити да ври још пола сата.
Чорба се тек на крају посоли и побибери и дода јој се першун. Kад се мало прохлади, служи се са реном.
(Kурир.рс)