Манастирска чорба од коприве: Препуна витамина, храни душу и тело – имунитет јача одмах

0
950
čorba od kopriva
Фото: Јутјуб/принтскрин

Састојци:

½ кг младих врхова коприве
2 кашике крупно млевеног кукурузног брашна
млевени бибер, со
шаргарепа
кашика ренданог рена у сирћету
млади лук
першун

Припрема:

Kоприву очистити пре прања, попарити врелом водом, сачекати неколико минута и оцедити а воду бацити.
У лонцу загрејати литар воде, и кад проври, спустити у њу оцеђену коприву и пустити да кува на лаганој ватри пола сата.
Kоприве поново оцедити и добро измешати са кукурузном прекрупом.
Све то добро изгњечити виљушком, прелити водом у којој су се коприце кувале. додати ситно исецкан млади лук и ситно сецкану шаргарепу и пуситити да ври још пола сата.

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

Чорба се тек на крају посоли и побибери и дода јој се першун. Kад се мало прохлади, служи се са реном.

(Kурир.рс)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име