Мекана и сочна свињска ребра из рерне: Рецепт за праве гурмане!

0
1228

Састојци:

1 килограм свињских ребара
2 чена белог лука
1 главица лука
свежи ђумбир (комад величине прста)
300 мл кокошјег темељца
100 мл белог вина
мало сирћета
4 кашике меда
50 мл соја соса
неколико зрна црног бибера
свежи или сушени чили
кадуља
мајчина душица
кардамом зачин

Припрема:

Исецкајте ребра, посолите и побиберите.
Лук насецкајте на колутове, а ђумбир и бели лук на листиће.
Упалите рерну, узмите лим за печење и ставите га на шпорет да се добро загреје.
Можда вам бити мало чудно да користите лим на шпорету, аи тако ће сав укус добијен пржењем остати у посуди заједно с месом.
На вруће ставите месо како би се спољашња масноћа отопила и поре меса затвориле. На тај начин ће месо остати сочно.
Kад сте добро затворили месо са свих страна, у лим додајте насецкан бели лук, ђумбир и лук.
Додајте топли темељац, вино, сирће, соја сос, мед и зачине.
Пребаците лим за печење у рерну загрејану на 180 Целзијуса.
Пеците пола сата, потом их окрените на другу страну и тако пеците наредних пола сата. Ребра су готова када постану тамна и лепљива, а лук карамелизован.

Inicijalizacija u toku...
Pročitajte i  Витамниска БОМБА: Чорбица са спанаћем и поврћем опоравља организам

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име